Word moni bij Kazou Leuven

Animeren

 

De vakanties van Kazou zijn niets zonder de vele enthousiaste, gedreven en soms lichtjes gestoorde monitoren. Hetgeen hen verbindt is dat ze kinderen en jongeren een fantastische tijd willen bezorgen. Als moni ben je een grote broer of zus, een gekke entertainer, een zorgende moni, een luisterend oor, ... Het is de animatie die een Kazouvakantie maakt tot wat ze is. 

We hebben binnen Kazou een divers aanbod aan vormingen waarbinnen iedereen een plaats kan vinden, of je nu een beginnende monitor bent of een ervaren jongerenbegeleider die nog verder wil groeien binnen Kazou. Laat je verleiden tot een Kazouvorming waarop we je besmetten met de speelse microbe die je nooit meer loslaat!

Binnen Kazou Leuven kan je instromen als monitor via de geattesteerde basiscursus (voor beginnende monitoren die het erkende attest van animator willen behalen) of via de instroomcursus (voor monitoren die dit attest reeds hebben en/of die al zeer veel ervaring hebben in het begeleiden van kinderen en jongeren).

 

Vragen of interesse? Neem contact op met Kazou Leuven via onderstaand contactformulier.

Jomba

 

Als animator op een JOMBA-vakantie sta je in voor de begeleiding van kinderen en JOngeren Met Bijzondere Aandacht. Afhankelijk van de doelgroep van de vakantie, begeleid je kinderen en jongeren met een licht, matig tot ernstig verstandelijke handicap, kinderen en jongeren met een fysieke handicap. Daarnaast gaat het om kinderen en jongeren met gedragsproblemen, autisme, kinderen in sociaal moeilijke situaties of kinderen die bedplassen. Momenteel genieten zo’n 2000 kinderen en JOngeren Met Bijzondere Aandacht jaarlijks van een JOMBA-vakantie bij Kazou. Al deze vakanties zouden we natuurlijk niet kunnen waarmaken, zonder jouw inzet!

 

Achim (JOMBA-moni): "Moni zijn op JOMBA-vakantie is een feest. Ik ga al 5 jaar mee op JOMBA-vakantie en zou het voor geen goud willen missen. We doen knotsgekke activiteiten en we hebben de grootste lol, zowel met deelnemers als moni´s. Als moni ben je samen met een medemoni verantwoordelijk voor een aantal deelnemers. Op voorhand krijgen we al een hoop informatie over onze deelnemers en met de hulp van ervaren medemonitoren bereiden we ons  goed voor. Op deze manier kunnen we de deelnemers een onvergetelijke vakantie bezorgen. Naast  begeleiding, fun en spel, organiseer je ook een aantal activiteiten en uitstappen met andere monitoren."

 

Ook aan toekomstige JOMBA-moni's vragen we om de basiscursus voor animatoren te volgen. Dit doe je best bij het verbond van jouw regio. Sommige regio's hebben daarnaast ook nog specifieke JOMBA-vormingen. Interesse? Neem contact op met Kazou Leuven via onderstaand contactformulier.

Koken

 

Ben je graag in de weer in de keuken? Zie jij het zitten om te koken voor 30, 40, 50 of soms zelfs 60 hongerige jongeren en wil je graag mee op een Kazouvakantie? Dan ben jij de juiste persoon om deel uit te maken van een kookploeg op één van onze vele Kazouvakanties.

 

Kazou zoekt kookploegen voor vakanties in het binnenland én in het buitenland. Afhankelijk van de bestemming bestaat een kookploeg uit 3, 4, 5 of 6 personen. Je kan zelf een ploeg samenstellen of je individueel aanmelden. 

Een kookploeg is verantwoordelijk voor het bereiden van de maaltijden (ontbijt, middagmaal of lunchpakket, vieruurtje, avondmaal en vijfde maaltijd), de inkopen en het onderhoud van de keuken (en afhankelijk van het centrum ook het onderhoud van de gemeenschappelijke delen, het sanitair of de kamers). Ter ondersteuning van de kookploegen stelde Kazou een eigen kookbundel samen met praktische tips, de verantwoordelijkheden van een kookploeg en lekkere maaltijden op maat van kinderen en jongeren.  

Samen met de monitoren zorg je ervoor dat de kinderen van een onvergetelijke en vooral smakelijke vakantie kunnen genieten. 

 

Heb je hier nog vragen over of heb je interesse om als kookploeg mee te gaan op een Kazouvakantie? Bekijk dan www.kazou.be/kookploeg of neemt contact op met Kazou Leuven via onderstaand contactformulier.

Verplegen

 

Ben jij verpleegkundige/vroedkundige/arts of volg je de opleiding verpleegkunde/vroedkunde (2de of 3de jaar) of geneeskunde (3de jaar en verder) en heb je zin om mee te gaan op Kazouvakantie? Voor de JOMBA-vakanties, vakanties voor JOngeren Met Bijzondere Aandacht, is Kazou steeds op zoek naar verpleegkundigen om de vakanties op medisch vlak te begeleiden. Als verpleegkundige sta je samen met de monitoren in voor de dagelijkse verzorging, je neemt verpleegkundige taken op maar draait ook gewoon mee in de vakantiewerking. Samen met een team van enthousiaste monitoren zal je kinderen en jongeren met een handicap een supervakantie bezorgen!

 

Ook voor enkele reguliere vakanties  (vakantiecentra waar meer dan 250 deelnemers zitten) zijn we op zoek naar verpleegkundigen.

 

Kazou Nationaal zorgt voor de coördinatie van de verpleegkundigen. Heb je hier dus nog vragen over of heb je interesse om als verpleegkundige mee te gaan op een Kazouvakantie? Neem dan contact op met Kazou Nationaal via kazou@cm.be of met Kazou Leuven via onderstaand contactformulier.

Naast deze geweldige functies, is er binnen Kazou Leuven nog heel wat meer te beleven. Word lid van onze vrolijke bende en ontdek het allemaal!